Aantal personen: 4
300 -400 gr pandanrijst
1 -2 tl geraspte gemberwortel
2 el fijngesneden teentjes knoflook
3 -4 tl Thaise currypasta
500 gr mager varkensvlees
2 el olie
4 lente - uitjes
100 taugé
2 eieren
2 el vissaus
2 el Japanse sojasaus
2-3 tl limoensap
zout en peper
60 gr ongezouten cashewnoten
3 -4 el fijngesneden koriander
partjes limoen
Kook 300 -400 gr pandanrijst volgens gebruiksaanwijzing met zout gaar. Meng 1 -2 tl geraspte gemberwortel, 2 fijngesneden teentjes knoflook en 3 -4 tl Thaise currypasta en roer dit mengsel door 500 gr mager varkensvlees in blokjes. Laat de smaken 10 min intrekken. Bak het vleesmengsel circa 10 min in 2 el olie. Bak 4 lente -uitjes in ringen en 100 gr taugé 4 min mee. Klop 2 eieren los en roer ze door het vleesmengsel. Breng op smaak met 2 el vissaus, 2 el Japanse sojasaus, 2 -3 tl limoensap, zout en peper. Schep de gekookte rijst erdoor en verwarm alles goed. Voeg 60 gr ongezouten cashewnoten en 3 -4 el fijngesneden koriander toe. Garneer met partjes limoen. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |